13 Ağustos 2010 Cuma

Taraf Seçmeyiniz !


Hayat bazen pek yorucu oluyor. Olanlar ve olmak da olanlarla beraber değişime ayak uydurmak da zorlanıyor. İnsanlar hiç durağan olmayan bir ivme ile hareket halindeler. Peki olanları izlemek mi, peşinden gitmek mi gerek? Aslında her ikisi içinde henüz net bir gerçeklik yok.
Bugünler de bir hayli sancılıyız. Olaylar aldı başını gidiyor. Yorumlarına önem verdiğim bir arkadaşımla bir yazışmada fark ettim ki insanlar bir tarafa çekilmek zorunda imiş.Ne kadar buna hayır desem de o bu yönde ısrarcı. Peki benim ülkemin taraf anlayışı nedir ? Birileri ile bir kaç konuda aynı fikirdeyim diye onlardan mı olmak zorundayım ? Yada bir başkası ile zıt düşüncelerim var karşıt mı olmalıyım ?
Hayır taraf değilim. Bu ülkenin başına ne geldi ise taraf olabilme süreçlerinde geldi.60lar 70 ler 80 ler boşu boşuna aydın bir çok insan yok edildi ne uğruna kendi davaları uğruna mı hayır bir çoğu karşıt davadan olduğu için öldü. çünkü insanım konuşmayı pek tercih etmiyor.Konuşsa da bu konuşmaya objektif bakamıyor.kendi doğruları her zaman en değerli olan oluyor. Onların yanlışları yüzlerine vurulsa da bu onların pek de umurlarında olmuyor.Peki biz ders almayı bilmiyor muyuz,kesinlikle bilmiyoruz. Geçmişini bilmeyen geleceğini hiç bilemez demişler boşa dememişler yahu bir bak eskilerine.
Beş yaşındaki kuzenim ellerini sözde kurt yaparak sağcı olduğunu savunuyor ve babası da onunla gurur duyuyor.Bir başkası henüz 12 yaşında olmasına rağmen ben solcuyum diyor annesi aferin oğlum diyor.Ne oluyor peki 5 yaşındaki kendini,hiçbir kavramı bilmeyerek sağcıların eline atıyor 13 yaşında ki de aynı şekilde solcuların.Ve aralarında kavgasız bir sohbet geçmesi neredeyse imkansız hale geliyor.Ülkemin çiçeği henüz genç bile olamadan bir vazoya girip solmayı bekliyor.Bu taraf olmak mı ?
Hiç bir şey bilmeden sağ da sol da dolanan o kadar insan var ki sayıları artık tespit dahi edilemez.Birileri bizi bölmek istiyor içten dıştan;ha bu hükümetten muhalefetten veya ABD'den önemli değil ,bizim onların eline bunu vermemiz önemli. Al kardeşim bak ben buyum ve buna karşıyım ne yapayım gel sen beni ayır beni sağ yap onu sol diğeri Kürt olsun öbürüsü Laz bi sonraki Arap zaten haa o da Alevi..Dini ,siyasi her şekilde sen beni böl de ben hür olayım. Her şey bundan ibaret.Sonra gel keyfim gel.insanlar artık şunu anlamalı.Milliyetçiyim diye MHP li değilim ,Atatürkçüyüm diye CHP li değilim,İnanıyorum diye AKP li değilim.
Ben Taraf değilim olmayacağımda. Ben bu milleti yüceltenden yanayım bu mileti kuran dan yana,millet için çalışanla beraberim.Devletçiyim,Laikim,Halkçıyım,Milliyetçiyim,Cumhuriyeçiyim,Devrimçiyim.Bu ülkenden yanayım.. Aydınlatın bizi kimse size karşı değil ama aydınlatayım derken karanlıklarda bırakmayın..Taraf seçmeyin !

5 yorum:

Okan dedi ki...

Taraf seçmeyelim elbette ama susmayalımda birileri bizi istediği şeyi yaptırmasın banane diyerek oturmayalım bir köşeye herşeyin farkında biz nesil olalım. Bunları konuşalım susmayalım.Sağol arkadasım bizimle paylaştıgın için yorumlarını

Adsız dedi ki...

begendım elınıze saglık obsesıf

mk dedi ki...

memleketimizin insanının damarlarında ne yazık ki fazlaca fanatizm var bence ileri vadeli sağlam bir eğitim planı yapılmadan, ne yazık ki 5 yaşında nice taraf çocuklar belli sembollerin altında toplanacaklar...

cimcimecce dedi ki...

Ülkemin çiçeği henüz genç bile olamadan bir vazoya girip solmayı bekliyor.Bu taraf olmak mı ?
mükemmel bir yazı olmuş tüylerim ürperdi okurken müthişş........

Obsesif Kompulsif dedi ki...

Teşekkür ederim hepinize:)
Ne yazık ki oyle melisa öncelikle eğitilebilmek önemli ama bu eğitimin aile tarafını da eğitebilme keşke imkanlar bu yonde olsa.