20 Nisan 2010 Salı

soyuttan somuta

Sıkıldım..yine anlamsızlaştı çevremdeki herşey..her obje anlamını yitirdi..karanlık bastırdı yine..Hem niye birden bastırır ki karanlık?Aniden öylece? Yoksa biz mi öyle sanıyoruz?Biz mi öyle olsun istiyoruz acaba?…!
*        *        *        *         *
Yine yetişti Musa Eroğlu..Böylesi zamanlarda Musa Eroğlu türküleri vardır benimle sadece..biraz daha ileriye gidecek olursam eğer,Musa dinlemek ayrıcalıktır demekten kendimi alıkoyamıyacam..bazılarınız bana gülebilir..olsun!tamam hoşumuza giden her  türlü müziği dinleyip ruhumuza gıda yüklüyoruz ama bir o kadar da türkülerle de ruhumu büyütüyor ve olgunlaştırıyorum..
Kuzenin dediği gibi; ‘ Duygularımızın  kiliti! diyor..Ne de doğru söylüyor..Başka bir cümle anlatamazdı zaten!
*        *        *        *      *
Bahar geldi..
Artık içerilerin tadı yok.Dışarı çıksan tam oturacak hava da yok,serin henüz.Dışarıda oturup biraz yalnız kalmak istiyorum.Üzerime birşey alıp,kulaklığı takıp kulağıma Musa Eroğlu eşliğinde düşünüyorum…
Evinden dışarıya çıkan komşum beni yalnız görünce sesleniyor; ” Neden yalnızsın? ”
Müzik dinliyorum deyip geçiştiriyorum.Yalnızlık kavramı ne de ürkütücü,korkutucu ama bu defa yalnız kalmayı ben istediğim için etki etmiyor..
Daha kötüsü ne biliyor musunuz?
Asıl kalabalıklar içinde yalnız kalmaktır..En çok bu yalnızlık acıtır insanı.. O yüzden bu defa yalnızlık beni yenemiyor..
*      *        *       *        *
Son zamanlarda sanki kapıdan içeriye destursuz girer gibi pat diye yazar oldum arkadaşlarıma..Aradaki Samimiyete güvensem de,sanırım aşırı benimkisi..biraz geri çekilip sessiz kalmak en doğrusu..
*       *        *         *         *
Sevmek..Değer vermek gibi kavramların bir anlamadı kalmadı günümüzde..bunların yerini öncelikler aldı..bir insanı
seviyor olmak,değer veriyor olmak yetmiyor,karşıdakine de değer verilmek yetmiyor..önceliklere bakıyor insan.. karşısındaki  insanların öncelikleri arasında yer almak istiyor..hele de ön sıralardaysa insan!…
Sözde sosyal ama anti sosyal olan facebook! Birçoğunun öncelikleri arasında,hatta ilk sıralarda..bu durumda bir insan
ilk sıraları alması imkansız..o yüzden dedim az önce, öncelikler arasında ilk sıradaysa insan ….! siz düşünün gerisini..
*       *        *        *         *
Facebook konusu açılmışken, bir arkadaş,aynı evde bulunan fakat farklı odalarda bulunan arkadaşına seslenmek yerine,
facebook’tan iletisine yazıyor;” …çay hazır,gel buyur! ” Yadırgamıyorum ama bu durumu..İşin eğlence kısmı, büyümemiş çocuk kalmış yanı insanın bu durum deyip,tebessümle geçiyorum..
*      *        *         *         *
Çocukluğumuzda mahalle hatta sokak bakkallarından sade gazoz alır içerdik..Mis gibi tadı ve kokusu olurdu..Ankara gazoz,Edipoğlu gazoz aklıma gelenlerden..Birkaç senedir Ankara gazoz tekrar çıkmaya başlamış..Ne de sevinmiştim..
Ankara gazozu çekti canım dışarıda otururken..Almaya gittiğimde gözüme takılan çikolatayı da almaktam çekinmedim..Çikolata mutluluk hormonunu arttırımış,belki de sırf bu yüzden az da olsa mutlu olabilmek için aldım çikolatayı..Ama nedeni değil önemli olan şimdi..çikolatanın üzerine Ankara gazozunu yudumlamanın zevki yeterli..
*       *         *        *         *
Arkadaşın birisi iletisinde yazmış; ” kendi doğasına bıraktım… ”
Artık kime / -lere  diyor bilemem ama belki de o kişi/-ler arkadaşı kendi doğasına bırakmış olmasın?
*        *        *         *         *
Yine iletilerin birisinde; ” herkes iki yüzlü ” yazmış başka bir arkadaş..
İki yüzlü olmak şimdi daha iyi..Çünkü 3 yüzlü,4 yüzlü.. …n yüzlü insanlar var;ne yaptığını ne yapacağını bilmediğin,duruma göre oynayan,onlarca yüze bürünebilecek şahıslar bunlar..haliyle çok yüzlüler içinde iki yüzlü daha kıymetli..Hiç olmazsa sadece iki yüzlü..

- Çağrisma -    | http://www.cagrikonyali.com/

6 yorum:

schreen dedi ki...

Hep kızar insanlar bana hayatın ağırlığı çökmeye başlayınca kabuğuma çekilip kimseye bir şey anlatmıyorum, yardım istemiyorum diye, dedin yaa; "Daha kötüsü ne biliyor musunuz? Asıl kalabalıklar içinde yalnız kalmaktır." kalabalıklar arasında yalnız yaşıyoruz hepimiz...

(( Ankara gazoz yeniden çıkmış mı yaşasın:)) Ender abinin zulalarının bitip tükenmesinden sıkılmıştım:) ))

MasqoT dedi ki...

> Geçen seneden beri Ankara gazoz var Ml Schreen.. :) Geç kalmışsın birazcık.. :)

Obsesif Kompulsif dedi ki...

Ben bugün baktım ama marketlere bulamadım :( Bakkal aradım durdum her köşede ama sanırım Ankara gazoz gibi onlarda alıcılara küstü kepenkleri indirdi :(

MasqoT dedi ki...

> Bizim Ömer bakkalda var Obsesif K. Sizinkilere söyle sana yollasınlar buradan :P

Obsesif Kompulsif dedi ki...

hadi ya yehuu o zaman :)neyse nasıl olsa gelcem o zaman sen çikolatamın yanında bi de Ankara Gazoz ısmarlasın artık :)

Gaia dedi ki...

yani yazamıyorum diyorsun ya!
Ankara gazozun şişesi gözümde belirdi, komşunun sesi de kulaklarımda sanki...