8 Temmuz 2010 Perşembe

3 heykel

İki Komşu Ülkenin Hükümdarları Birbirleriyle Savaşmazlar Ama Her Fırsatta Birbirlerini Rahatsız Ederlerdi. Doğum Günleri, Bayramlar Da İlginç Armağanlar Göndererek Karşıdakine Zekâ Gösterisi Yapma Fırsatlarıydı.

Hükümdarlardan Biri, Günün Birinde Ülkesinin En Önemli Heykeltıraşını Huzuruna Çağırdı. İstediği; Birer Karış Yüksekliğinde, Altından, Birbirinin Tıpatıp Aynısı Üç İnsan Heykeli Yapmasıydı. Aralarında Bir Fark Olacak Ama Bu Farkı Sadece İkisi Bilecekti.

Heykeller Hazırlandı Ve Doğum Gününde Komşu Ülke Hükümdarına Gönderildi. Heykellerin Yanına Bir De Mektup Konmuştu.

Şöyle Diyordu Heykelleri Yaptıran Hükümdar: "Doğum Gününü Bu Üç Altın Heykelle Kutluyorum. Bu Üç Heykel Birbirinin Tıpatıp Aynısı Gibi Görünebilir. Ama İçlerinden Biri Diğer İkisinden Çok Daha Değerlidir. O Heykeli Bulunca Bana Haber Ver."

Hediyeyi Alan Hükümdar Önce Heykelleri Tarttırdı. Üç Altın Heykel Gramına Kadar Eşitti. Ülkesinde Sanattan Anlayan Ne Kadar İnsan Varsa Çağırttı. Hepsi De Heykelleri Büyük Bir Dikkatle İncelediler Ama Aralarında Bir Fark Göremediler.

Günler Geçti. Bütün Ülke Hükümdarın Sıkıntısını Duymuştu Ve Kimse Çözüm Bulamıyordu. Sonunda, Hükümdarı Fazla İsyankâr Olduğu İçin Zindana Attırdığı Bir Genç Haber Gönderdi. İyi Okumuş, Akıllı Ve Zeki Olan Bu Genç, Hükümdarın Bazı İsteklerine Karşı Çıktığı İçin Zindana Atılmıştı.

Başka Çaresi Olmayan Hükümdar Bu Genci Çağırttı. Genç Önce Heykelleri Sıkı Sıkıya İnceledi, Sonra Çok İnce Bir Tel Getirilmesini İstedi. Teli Birinci Heykelciğin Kulağından Soktu, Tel Heykelin Ağzından Çıktı.

İkinci Heykele De Aynı İşlemi Yaptı. Tel Bu Kez Diğer Kulaktan Çıktı. Üçüncü Heykelde Tel Kulaktan Girdi Ama Bir Yerden Dışarı Çıkmadı. Ancak Telin Sığabileceği Bir Kanal Kalp Hizasına Kadar İniyor, Oradan Öteye Gitmiyordu.

Hükümdar Heykelleri Gönderen Komşu Hükümdara Cevabı Yazdı:

"Kulağından Gireni Ağzından Çıkartan İnsan Makbul Değildir.

Bir Kulağından Giren Diğer Kulağından Çıkıyorsa, O İnsan Da Makbul Değildir.

En Değerli İnsan, Kulağından Gireni Yüreğine Gömen İnsandır. Bu Değerli Hediyen İçin Çok Teşekkür Ederim."

/ Alıntıdır!

7 yorum:

...QueeN... dedi ki...

harika ...üzerine söyleyebileceğim tek şey sanırım en büyük hayat dersinin kalp yoluyla olduğudur.. paylaşım için teşşekkürler..

...QueeN... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
...QueeN... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
...QueeN... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
...QueeN... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Obsesif Kompulsif dedi ki...

Müthiş..

cimcimecce dedi ki...

müthiş,mükemmel,süper,harika bütün güzel kelimeleri hakedecek bir yazı paylaşımına sağlık:D:P
buaralar makbul olmayan insanlar sardı dört bir yanımı..