9 Temmuz 2010 Cuma

noktalama

Bir virgül diye düşündüm başlangıçta. İnce, zarif ve arkasına sakladıklarını an ve an görebileceğim bir virgül… heyecanlıydım, inançlıydım, sabırsızdım… zordu görebilmek belki, beklemek de. Ama vardı bir şeyler biliyordum. Hani anlamsız ve saçmasapan bir his oluşur ya insanın içinde bazen. Tam olarak öyleydi işte. Bir yanım uğraşma derken bir yanım kendini alamıyordu bu gizemden. Gülünçtü aslında sonunu bilmediklerim benim için. Uçsuz bucaksız tahminlerimden oluşan yumağa dolanmış yuvarlanıyordum zaman zaman…

Sense noktalama işaretlerinden oluşan bir bilmece gibiydin; hep korkutuğum noktalama işaretlerinden… hepsine birer anlam yüklemiştim kendimce. Hepsi özeldi. Noktalama işaretlerine bağlanmıştım. Ünlemlerin heyecanlandırırken beni virgüllerin sabırsızlandırıyordu. Hemen üzerinde ufacık bi mürekkep izi olsa düşünceler aleminde kayboluyordum. Nokta görmek istemiyordum; olumsuz kesin yargılar beni bıçak gibi kesen… bir sonrasını düşünmek yorucu ve çıldırtıcı olsa da düşünüyordum her an. Kuytularıma çekilmiş senaryolar yazıyordum, onların olabilirliklerini hersaplıyordum.

Sen hesaplarımda bazen bilinmezi oynarken bazen de yokoluşu canladırıyordun. Bu hallerini uzaktan izliyordum. Adım atacak yerim yoktu, söyleyecek sözüm yoktu. Bazı anlar hiçbir şey yoktu. Derin bir boşluktan ibaretti yaşam dediğimiz dört duvar.

Alıştığımın aksine seni çözemiyorum. Çok karışıksın. Anlamlılığına erişemiyorum. Sana uygun noktalama işaretleri bulamıyorum. Kafamın kaymış tüm semptomlarını toparlamaya çalışıyorum ama beceremiyorum. Sürekli hata veriyor beynim. Bitmek bilmeyen soru işaretleri var. Arada üç nokta geliyor aklıma ama fazlasıyla kısır kalıyor. Seni bütününden ayıramıyorum, tırnak içine sığdıramıyorum. Biten kalemime inat tükenmiyorsun. Gerçek misin yoksa mürekkep oyunu mu? Yoksa hep beklediğim misin? Evet kesinlikle bu olmalı hiç düşünemediğim gibi o olmalısın…

Sana henüz adım atmadığım bir dünya çizdim.

Hoş geldin!

5 yorum:

...QueeN... dedi ki...

seni tırnak içine sığdıramıyorum... çok doğru...paylaşımın için teşekkürler..

özgür dedi ki...

ben teşekkür ederim

Obsesif Kompulsif dedi ki...

Noktalama işaretlerinden o kadar korkarım ki hiçbirini dogru duzgun yerleştiremem:( demek bu nedenle içimde bir his onlarıın hep gerektiğini söylemiştir bazıları için hayat onla devam eder..Ellerine ve yüreğine sağlık ilkkez onlara bu kadar sıcak bakyorum :)

özgür dedi ki...

teşekkür ederim :)

cimcimecce dedi ki...

benim dünyamda da noktalama işaretlerinin hep anlamı vardır ve bu yazıyı bilmiyorum kaç kez okurum daha ellerine sağlık:)